Positiviteit & negativiteit heeft invloed op je individuele en teamprestatie.

Ik zag afgelopen week een mooi filmpje (bekijk het hieronder) hoe positiviteit en negativiteit van invloed zijn op jouw presteren, maar ook dat van het team. In de sport is dit veel zichtbaarder dan op het werk, maar toch is het daar ook aan de orde van de dag. Wat gebeurt er intern met je als de omgeving je positief of negatief aanmoedigt (lees ook hoe werken de aandachtscirkels van Eberspächer). Aanmoedigen positief als: je kan het en als publiek heel erg uitbundig aanmoedigt. Negatief als: laat maar, dat lukt hem of haar toch niet en daarbij ook als publiek een negatieve houding in neemt.

Een van de belangrijkste zaken is dat je letterlijk kan zien aan iemand of hij of zij er zelf nog wel in gaat geloven. Maar ook of iemand nog echt gefocust is, met zijn taak bezig is. In het filmpje is heel mooi te zien dat op het moment dat je positief wordt aangemoedigd je meer energie krijgt, je makkelijker kan focussen en prestaties beter worden.

Andersom is dit bij negativiteit. Er ontstaat een conflict met jezelf en met de omgeving. Waarom geloven jullie er niet in? Je ziet ook dat hij / zij ongemakkelijker wordt, minder ontspannen handelt. Meer druk ervaart en dus helemaal niet meer in zijn taak zit.

In een team is dit super belangrijk. Continue zorgen dat iedereen in zijn of haar taak blijft en zodoende optimaal presteert.

Positieve focus & aandacht. 

Wil je dit zelf een keer ervaren? Bel of email ons dan: constant@hole18.nl06 – 54 24 21 41

Bekijk hier het filmpje: